Evan Parker
        

 Citadelic festival 2024 

2 JUNI - 19H30

artist in residence
    day 4:  Evan Parker / Grégoire Tirtiaux / Toma Gouband (UK / BE / FR)

           a legend of improvised music

Evan Parker wordt beschouwd als één van de pioniers op het gebied van improvisatie in Europa en als één van de belangrijkste saxofonisten in een het post-Coltrane tijdperk. Hij heeft een zeer persoonlijke stijl ontwikkeld door expanding techniques op de saxofoon te ontwikkelen. Zijn beheersing van circulaire ademhaling heeft verschillende generaties saxofonisten beïnvloed. Grégoire Tirtiaux is een van hen, en ook hij heeft zich laten inspireren door de continue ademhaling.

Deze ontmoeting tussen twee ademstoten, de een door de sopraansaxofoon en de ander door de baritonsaxofoon, zal worden begeleid door de mystieke percussie van Toma Gouband, afkomstig van de toppen van bomen en verzameld uit de diepten van rivieren.

Gedurende zijn hele carrière is Parker een onvermoeibare vernieuwer geweest, die voortdurend de grenzen heeft verlegd van wat mogelijk is binnen de geïmproviseerde muziek. Zijn invloed reikt verder dan het domein van de jazz en heeft invloed op diverse genres zoals hedendaagse klassieke muziek en elektronische muziek. Evan Parker blijft een invloedrijke figuur in de wereldwijde experimentele muziekgemeenschap, gevierd om zijn virtuositeit, innovatie en compromisloze artistieke visie.


Evan Parker - soprano saxophone
Grégoire Tirtiaux - alto and baritone saxophone
Toma Gouband - percussion
ANDERE CONCERTEN OP 2 JUNI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 


 

website © lepetitchevalier 2024