Luis Vicente
© 2018 Nuno Martins        

 nocturne   SMAK MUSEUM
Jan Hoetplein 1, Gent

LATE DONDERDAG - 2 FEBRUARI

concerts en activiteiten tijdens de nocturne van het museum met tentoonstellingen
+
* Philippe Van Snick dynamic project
* Rose Wylie picky people notice...
* Marc De Cock: Een denkbeeldig portret in kunstwerken uit de Collectie Matthys-Colle & S.M.A.K.
* Broodthaerskabinet

tickets:

 

Citadelic inviteerde in de herfst een protagonist uit de Portuguese jazz Rodrigo Amado voor een inspirerend concert; een saxofonist die geregeld al eens bovenaan de eindejaarslijstjes prijkte!
Nu brengen we een trompettist uit die Portuguese (van)garde: Luis Vicente. Aanstormend talent of alvast daar? Zie zijn collaboraties met Carlos Zingaro, Akira Sakata, William Parker, Hamid Drake, Paal Nilsen Love, Mette Rasmussen, Luke Stewart, Alexander Hawkins, Valentin en Theo Ceccaldi maar ook met onze lokale helden Seppe Gebruers, John Dikeman, Nils Vermeulen...! Say no more!

 

 

21H: LUIS VICENTE, een Solo voor trompet

Luís Vicente tourt voortdurend al een eeuwigheid, zijn koortsachtig temperament al even groot als zijn muzikantenbereik. Door de jaren heen ontwikkelde hij een relatie met zijn trompet, die hem vaak naar meer contemplatieve en meditatieve gebieden verwees. Ideaal materiaal voor een solist, versterkt door de continue dialoog die hij - in plaats van met andere instrumentalisten - met zichzelf ontwikkelt. Met zichzelf maar ook met de ruimte waar hij werkt, zichzelf openstellend voor de verkenning van de akoestische kenmerken van de ruimte als een fundamenteel element van het discours. Hebben we dat niet graag?

Zoals hij documenteerde in Maré (2020), stelt het soloformaat de trompettist in staat om melodische sketches na te streven en eenvoudige motieven uit te diepen, maar ook om in het konijnenhol van het experiment te vallen en zich te wijden aan navenante expressie.

Welkom in een hele nieuwe en stimulerende wereld, die je mee met de muzikant als gids zonder kaart verkent!Luis Vicente - trompet


 

website © MNDesign 2023