Karen Willems
Dominiek Claeys        

 Citadelic festival 2023 

26 MEI - 19H30                    in ENSEMBLE
   Karen Willems / Paul Van Gysegem Duo (BE)
            straffe encounters van de improv soort

'THERE ARE THOSE WHO CONFORM AND THOSE WHO CONFRONT AND NEVER STOP TRANSFORMING'.

De Belgische drummer/percussioniste Karen Willems (1979) is op verschillende terreinen actief. Begonnen als drummer in rock- en popbands. (Yuko, Zita Swoon Group, Pascal Deweze, Mauro..)

Met een aantal muzikanten bouwde ze een traditie uit binnen de geïmproviseerde muziek en geluidskunst.( Zwerm, Terre Sol Four, Eric Thielemans, Frederik Croene, Jean DL, Jürgen De Blonde, Aidan Baker, Stijn Dickel, Kreng, Kaboom Karavan, Jürgen Augusteyns , Rutger Zuydervelt, Fred Frith...)

Willems startte in 2012 een eerste project onder de naam 'INWOLVES'.

Sinds 2020 zoekt Willems met ‘TERRE SOL’ naar persoonlijke modificaties binnen haar spel van instrumenten en objecten, met de focus op solowerk en composities.

Het resultaat is een soort auditief spel dat heen en weer beweegt tussen organisch zoeken en speelse onrust. Willems beweegt zich tussen collagekunst, sjamanisme en een soort futuristisch ritueel. Mens, machine en natuur blijven op elkaar inwerken in constant veranderende constellaties. Het is een missie van zoeken, voelen en loslaten, het spontane spel met avontuur en verbinding als onderliggende drijfveren.


Paul Van Gysegem - contrabas
Karen Willems - drums & percussieANDERE CONCERTEN 26 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent


 

website © lepetitchevalier 2023