Rema Hasumi-Giacomo Merega
Peter Gannushkin        

 Citadelic festival 2023 

26 MEI - 17H                    at MAIN STAGE
   Rema Hasumi-Giacomo Merega Duo (JP/IT)
            the New York thing

Voor deze speciale gelegenheid zullen de in New york gevestigde muzikanten Rema Hasumi en Giacomo Merega improvisaties uitvoeren die putten uit hun gezamenlijke werk in het project met Noah Kaplan, Eli Asher en Andrew Smiley dat bewegingen uit Lassus' Prophetiae Sybillarum als uitgangspunt verkent. Daarnaast brengen ze ook verfijnde duo-arrangementen uit hun nieuwste opname Udnie met Todd Neufeld op gitaar.

Er was een tijd, misschien 20 jaar geleden of langer, dat de in Genua geboren Giacomo Merega ervan droomde om een echte jazzbassist te worden. Blootstelling aan mede-afvalligen aan het Berklee College of Music, zoals gitarist Bryan Baker, en later aan zijn New England Conservatory-mentor Ran Blake, bracht hem in een konijnenhol van zoeken en ontdekken dat hem door de spiegel leidde naar een alternatief universum van geluid - een die tonen, texturen en geduldig onderzoek koesterde boven hippe reharmonisatie en focus op virtuositeit. Sindsdien heeft hij niet achterom gekeken.
Nadat hij naar New York was verhuisd, sloot hij zich aan bij een verwante groep muzikanten uit Brooklyn in de improvisatiescene die meer toegewijd waren aan het delen van sonische rituelen dan aan het slingeren door The Real Book.

Rema Hasumi, geboren in Fukuoka en gevestigd in Brooklyn, NY, is een improviserende pianist, geluidskunstenaar en zanger wiens werk onder andere wordt gekenmerkt door het mengen van Japanse traditionele folklore, jazz en vrije improvisatie.Rema Hasumi - voice & synths
Giacomo Merega - guitarANDERE CONCERTEN 26 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent


 

website © lepetitchevalier 2023