De Beren Gieren
© Alexander Popelier        

 Citadelic festival 2023 

25 MEI - 18H                          MAIN STAGE

   De Beren Gieren (BE)
            Modern Creative Jazz sweethearts from Ghent

De Beren Gieren wordt beschouwd als één van de meest avontuurlijke muziekgroepen in de Benelux. Het trio behoort zonder enige twijfel tot het kruim van de Belgische jazz scene en zat sinds z’n oprichting in 2009 geen moment stil.

‘Less Is Endless’, hun nieuwste album (september 2021, Sdban Ultra), is een ode aan een universum dat wemelt van het leven. Het zoekt naar ventilatieopeningen waardoor het leven kan ontstaan en evolueren. Het geheim van het communiceren van creativiteit ligt in het cultiveren van het onvoltooide. Het ontbrekende stukje van de puzzel prikkelt meer tot de verbeelding dan het perfecte eindresultaat.

Het album bevat energieke meezingers naast minimale tracks. Een open benadering in componeren en spelen resulteerde in minder formeel materiaal en intuïtieve keuzes, waardoor de muziek ruimte en spanning kreeg. Het album is geproduceerd door Dijf Sanders en Frederik Segers: hun creatieve toevoegingen aan het hechte samenspel van het trio zorgen voor een toegankelijk en vernieuwend album dat als geen ander klinkt.

Het trio staat bekend om zijn unieke energieke sound, sprankelende melodieën, complexe structuren en eigenzinnige songtitels. Ze brengen een mix van polyritmische soundscapes, meezingers en elitaire wendingen, en laten zien dat ze in staat zijn om van stemming te veranderen op een manier die constant de aandacht vasthoudt. Een niet te missen live-ervaring; dat is zeker wat het trio ertoe bracht om samen te werken met internationaal gerenommeerde jazzartiesten als Louis Sclavis, Ernst Reijseger, Marc Ribot, Jan Klare en Jean-Yves Evrard.

In de ruimte tussen verwachting en verrassing vind je De Beren Gieren. Kom langs en laat je inpakken.

 

Fulco Ottervanger - piano, synths & fx
Lieven Van Pée - contrabas & electrische bas
Simon Segers - drums & fxANDERE CONCERTEN 25 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent


 

website © lepetitchevalier 2023