LINE UP CITADELIC@SMAK 17 herfst

locatie: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Gent

 

andere Citadelic@SMAK concerten

 

26 september 2017
20H
ENJIN (Rodrigo Fuentealba / Philipp Weies / Tsubasa Hori)
21H15
SPEAK EASY (Ute Wassermann / Phil Minton / Thomas Lehn / Martin Blume)


 

17 october 2017
20H
G A B B R O (Marc De Maeseneer / Hanne De Backer) + SAMUEL BER
21H15
SOUNDING TEARS (Mat Maneri / Lucian Ban / Evan Parker)
DEBAT IMPROVISATION & FREEDOM (Vlad Ionescu)


 

5 december 2017
20H
FISH-SCALE SUNRISE (Ab Baars / Kaja Draksler / Joe Williamson)
21H15
GIOVANNI Di DOMENICO & ABSCHATTUNGEN (Laurent Blondieau / Quentin Manfroy / Audrey Lauro / Daniele Martini / Gregoire Tirtiaux / Marti Melia Jordi Grognard / Giotis Damianidis / Axel Gilain / Mathieu Calleja / Jakob Warmenbol / Giovanni Di Domenico)


 

 


voor reservatie (VVK) mail info@citadelic.be

 

 

HOME               NED - ENG

dinsdag 7 november 2017

20H - MICHAEL MOORE / ACHIM KAUFMANN

Al 25 jaar maken ze muziek van een ongekende helderheid, ergens tussen jazz en kamermuziek in. Moore en Kaufmann spelen eerst als duo en daarna in hun kwartet. Saxofonist/klarinettist Michael Moore en pianist Achim Kaufmann begonnen 25 jaar geleden samen te spelen, toen ze beiden nog deel uitmaakten van de Amsterdamse impro-scene. Kaufmann woont inmiddels in Berlijn. Dat er nog altijd een bijzondere chemie tussen hen bestaat bewijst hun recente in Berlijn opgenomen cd-drieluik Nothing Something, Something Nothing en Furthermore. De muziek heeft een ongekende helderheid, of het nu gaat om duo-improvisaties (Nothing Something), composities (Something Nothing) of variaties op muziek van Herbie Nichols (Furthermore).

Michael Moore wordt internationaal geroemd om zijn prachtige toon en rijke muzikale fantasie, die aansluit op zowel de Amerikaanse traditie als de anarchie van het Amsterdamse ICP Orchestra, waar hij deel van uitmaakt.

Het pianospel en de composities van Achim Kaufmann bewegen zich tussen jazz en kamermuziek, met folkloristische associaties.


'You're tempted to turn back and listen again. It is open music of the highest, most satisfying kind' Point of Departure.

Michael Moore: klarinet, altsaxofoon
Achim Kaufmann: piano

 

21H15 - BAMBI PANG PANG + FRANTZ LORIOT

Bambi Pang Pang is een Belgische gelegenheidsjazzband die ontstond uit drie studenten aan het Antwerpse conservatorium in 2013 (Seppe Gebruers, Laurens Smet en Viktor Perdieus, alle drie ook lid van Ifa Y Xangô), die in het kader van een coachingproject opgezet door Jazz Middelheim mochten samenspelen met de bekende New Yorkse free jazz drummer Andrew Cyrille.

Enkele jaren later (lees rijper) vonden ze het opportuun om Cyrille opnieuw uit te nodigen voor een opnamesessie en zo verscheen in 2015 het bejubelde album Drop your Plans (el NEGOCITO Records - luister hier).

De leden van de groep laten zien hoeveel een gratis jazzbenadering tot de kunst van de ballad kan brengen. De muziek is clichévrij, melodisch en emotioneel en kan worden genoten met zowel hoofd als hart.

De groep krijgt nu terug muzikale trek in een spannend avontuur, zeker nu pianist Seppe Gebruers zich focust op zijn unieke kwarttoon benadering waar hij dus op 2 piano's speelt met elk een kwarttoon verschil.

En zo kwamen ze terecht bij de Frans-Japanse violist Frantz Loriot. Hij is actief in een aantal internationale ensembles, vaak crossover van verschillende muzikale genres: improvisatie, experimentele muziek, rock, elektronica en hedendaagse muziek. Hij heeft bijgedragen tot heel wat multidisciplinaire projecten met betrekking tot dans, beeld en poëzie. Na zijn verblijf in Parijs en New York, verhuisde Frantz naar Zürich (Zwitserland) waar hij tot op heden werkt.

Viktor Perdieus: sax
Seppe Gebruers: piano
Laurens Smet: bass
Frantz Loriot: violin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ticket voorverkoop

abonnement voor de 4 concerten

 

ook verkrijgbaar
- SMAK Café
- Tickets Gent
- Uitbureau Gent

 

 

                      website: made by MNDesign 2017 (info@mi-negocio.net)