LINE UP CITADELIC@SMAK 17 herfst

location: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Gent

 

andere Citadelic@SMAK concerten

 

17 october 2017
20H
G A B B R O (Marc De Maeseneer / Hanne De Backer) + SAMUEL BER
21H15
SOUNDING TEARS (Mat Maneri / Lucian Ban / Evan Parker)
DEBAT IMPROVISATION & FREEDOM (Vlad Ionescu)


 

7 november 2017
20H
MICHAEL MOORE / ACHIM KAUFMANN
21H15
BAMBI PANGPANG (Viktor Perdieus / Laurens Smet / Seppe Gebruers) + FRANTZ LORIOT


 

5 december 2017
20H
FISH-SCALE SUNRISE (Ab Baars / Kaja Draksler / Joe Williamson)
21H15
GIOVANNI Di DOMENICO & ABSCHATTUNGEN (Laurent Blondieau / Quentin Manfroy / Audrey Lauro / Daniele Martini / Gregoire Tirtiaux / Marti Melia Jordi Grognard / Giotis Damianidis / Axel Gilain / Mathieu Calleja / Jakob Warmenbol / Giovanni Di Domenico)


 

 


voor reservatie (VVK) mail info@citadelic.be

 

 

HOME               NED - ENG

dinsdag 26 september 2017

20H - ENJIN

Rodrigo Fuentealba Palavicino is één van de beste gitaristen van ons land. Hij speelde vroeger bij Daan, Novastar en Gabriel Rios en momenteel speelt hij samen met de Brusselse muzikant Kris Dane en Fifty Foot Combo. Hij leidt ook het project MannGold de Cobre, met 8 blazers onder leiding van Peter Vermeersch, een uitbreiding van zijn eigen MannGold. (hier info over de cd).

Op het Citadelic festival in mei kreeg hij al geregeld een carte blanche en bracht schoon volk mee zoals Steven DeBruyne & Sanne Van 't Hek, Bert Dockx & Teun Verbruggen of Spookhuisje & Elko Blijweert. Dit jaar was zijn oog gevallen op de Japanse percussioniste Tsubasa Hori samen met muzikale MannGold kompaan Philipp Weies..

Gitarist Philipp Weies, is eveneens een erg gevraagde muzikant, die zijn sporen reeds verdiende en bij Dez Mona, Arno, Intergalactic Lovers... .

Tsubasa Hori is een Japanse Taikodrumster. Ze werd geboren in Kyoto en begon er Taikodrum te spelen toen ze 11 was. Ze studeerde Westerse percussie en muziektheorie aan de Kyoto Horikawa Senior High School of Music. Tijdens haar middelbare studies was ze ook drummer in een rockband. Na 14 jaar de eindjes aan elkaar te hebben geknoopt als lid van de populaire Taikodrum groep Kodo, verhuisde ze naar Antwerpen. Vanuit haar nieuwe uitvalsbasis neemt ze deel aan tal van samenwerkingsprojecten met artiesten uit diverse genres. Voor haar eigen muziek zoekt ze vooral inspiratie in de klassieke Japanse muziektraditie.

photo by Luc De Coninck
Rodrigo Fuentealba: gitaren
Philipp Weies: gitaar
Tsubasa Hori: Taiko Japanse traditionele drums & stem

 

21H15 - SPEAK EASY

Speak Easy is het vocale duo in nauwe relatie met de onmiskenbare synthesizer van Thomas Lehn en het gevoelige percussie spel van Martin Blume. Er is veel gepraat, zelfs veel gezegd zonder veel tekst, er wordt gefluisterd, gehispd en, indien nodig, gemompeld. In Lehn's elektronische prestatie wordt niet alleen zichtbaar wat het publiek precies hoort, maar het wordt ook bijna fysiek waarneembaar. Soms laat hij de synth kraken, ondersteund en gecounterd door de dialogen van Minton en Wassermann. Blume houdt het geheel samen, ondersteunt en daagt uit tegelijkertijd. Een niet onbelangrijk geheel, dat je ook opmerkt door de reactie van het publiek. Tijdens het optreden is de aandacht gespannen, gevolg aan het eindedoor een uitbarstend applaus en een unaniem enthousiasme.Phil Minton: stem
Thomas Lehn: analoge synthesiser
Ute Wassermann: stem live electronic processing
Martin Blume: drums & percussion 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ticket voorverkoop

abonnement voor de 4 concerten

 

ook verkrijgbaar
- SMAK Café
- Tickets Gent
- Uitbureau Gent

 

 

                      website: made by MNDesign 2017 (info@mi-negocio.net)