CITADELIC    logo facebook logo instagram logo twitter    Contact Archief ENGINSTANT festival

 

CONCERTS
+
TOEGANG MUSEUM
koop hier je TICKET
https://youtu.be/Op wandel tussen kunst en vrije improvisatie...

Muziek en beeldende kunst zijn een goed stel en hebben een lange geschiedenis.
Citadelic, S.M.A.K. en Ha Concerts bouwen verder aan dit pad met INSTANT festival.

De nationale en internationale kruim van de impro en jazz nemen je mee op een wandeling doorheen het S.M.A.K. Muzikanten als Barry Guy, Han Bennink, Aki Takase, Valentin Ceccaldi, Louis Sclavis, Indrė Jurgelevičiūtė, Peter Jacquemyn, Els Vandeweyer, Tsubasa Hori en vele andere verrassen elkaar en het publiek in steeds nieuwe ontmoetingen en op nieuwe plekken in het prachtige museum. Een totale happening zoals je er nog nooit een meemaakte.

14u - 18u Day time at the museum
Spontane formaties van solo's, duo's en trio's
Met vaste concerten:
      14u00 Takase - Sclavis Duo
      16u00 Homburger - Guy Duo

18u - 22u Late night at the museum
Spontane formaties van solo's, duo's en trio's
Met vaste concerten:
      18u00 BonBon Flamme met o.a. Valentin Ceccaldi & Fulco Ottervanger
      20u00 No Plan Man met o.a. Eric Thielemans & Mauro Pawlovski
      22u00 DJ Illvibe (turntables) + Els Vandeweyer
      23u30 Einde

13u - 21u Record Store Day Vinyl Music Fair
Platen scoren op de vinylmarkt

     
Aki Takase: piano
Louis Sclavis: rieten
Han Bennink: drums & percussie
Tsubasha Hori: Taiko drums & percussie
Indrė Jurgelevičiūtė: kanklės & stem
Maya Homburger: viool
Barry Guy: contrabas
Berlinde Deman: tuba & serpent
DJ Illvibe: turntables
Els Vandeweyer: vibrafoon
Mingo Rajandi: contrabas
Hanne De Backer: baritonsaxofoon
Peter Jacquemyn: contrabas
Mauro Pawlowski: gitaren
John Dikeman: saxofoon
Eric Thielemans: drums & percussie
Valentin Ceccaldi: cello
Luis Lopes: gitaren
Fulco Ottervanger: piano & synths
Etienne Ziemniak: drums


Aki Takase
Deze Japanse pianiste woont sinds eind jaren 80 in Berlijn en is een van de grote sterren van de Duitse jazzscene. "Adembenemende techniek, enorme kracht en een fijn gevoel voor humor."

Louis Sclavis
De peetvader van Folklore Imaginaire en een van de meest veelzijdige klarinettisten die zijn muzikale wortels vindt tussen klassiek, jazz en theater.

Han Bennink
"De Nederlandse drummaestro, een van de leiders in de Europese free jazz en vrije improvisatie, heeft opgetreden met een drumstel gemaakt van kaas, zijn eigen lichaam en wat voor gevonden voorwerpen - of ruimte - hij toevallig tegenkomt."

Hanne De Backer
Een veelzijdige Belgische baritonsaxofoniste werkzaam op het gebied van geïmproviseerde muziek. De afgelopen jaren drukte ze haar stempel op de Europese impro-scene.

Tsubasha Hori
Tussen traditionele Japanse ‘taiko’ percussie en hedendaagse experimentele muziek.

Mingo Rajandi
Deze Estse contrabassiste zoekt moedig naar raakvlakken tussen verfijnde composities en improvisatie, overschrijdt genregrenzen en experimenteert met verschillende kunstvormen. In haar werk mengt ze jazz met hedendaagse muziek en laat ze zich inspireren door maatschappijkritische teksten en poëzie, zowel van klassiekers als van hedendaagse auteurs.

Indrė Jurgelevičiūte
Ze combineert het rustige minimalisme van de Litouwse folklore met een wervelwind van nieuwe ideeën op haar unieke instrument, de kanklės.

Berlinde Deman
Berlinde Deman kiest voor grotere niet alledaagse instrumenten. Met tuba en serpent blaast ze als deel van het prettig gestoorde Gentse ensemble Flat Earth Society het hoempapa-imago omver!

Homburger - Guy
Het Duo van Maya Homburger en Barry Guy maken een brug tussen Oude en Nieuwe Muziek in een project dat de werken van H.I.F. Biber, J.S. Bach en Györgi Kurtág samenbrengt met de moderne composities en improvisaties. Virtuoze en creatieve spanning.

DJ Illvibe + Els Vandeweyer
Een onvoorspelbare show waarin zeer uiteenlopende sferen met elkaar verweven zijn. Vibrafoniste Els Vandeweyer maakt gebruik van verschillende soorten preparaten, zoals handschoenen, vervormingen en stokken. Het resultaat is eerder vloeiend en energiek dan abstract.

No Plan Man
Peter Jacquemyn, allround kunstenaar en free jazz contrabassist met een energieke stijl, ontwikkelde een eigen speelwijze waarbij blikjes, nagels en twee tot drie strijkstokken tegelijkertijd gebruikt worden.
De Belgisch zanger en gitarist Mauro Pawlowski   Belgisch zanger is onder meer bekend als lid van de groepen Evil Superstars en dEUS.
Drummer en percussionist Eric Thielemans is muzikaal denker. Hij reist door verschillende muziekscènes en -disciplines en navigeert op zijn eigen kompas. Zowel solo als via vele samenwerkingen met muzikanten uit de experimentele muziekscene, de jazzscene en de indiefolk/pop/rock-scene.
De Amerikaan John Dikeman speelt saxofoon met "een religieuze overtuiging en kronkelige dynamiek - bulderend gebonk in het lage register, gespleten tonen en een timbre dat bijna aan stukken wordt gescheurd." (Enola)

Bon Bon Flamme
De Franse cellist Valentin Ceccaldi nodigt drie van de meest eigenzinnige en creatieve muzikanten uit de Europese geïmproviseerde muziekscene uit; de explosieve drums van Etienne Ziemniak, de gloeiende gitaar van Luis Lopes en de regenboogtoetsen van Fulco Ottervanger.