PJDS
Jan van Hecke        

 Citadelic festival 2024 

31 MEI - 18H

 

          PJDS (BE)
           Gentse lieveling

Pieter-Jan De Smet, de man achter de groep PJDS, heeft wel wat gedaanten en is in Gent natuurlijk al lang geen onbekende meer. Dat hij onderschat wordt heeft nog altijd te maken met zijn gemoedelijke ziel.

Pieter-Jan maakte reeds als tiener muziek, maar met The Lionhearts en een finaleplaats op Humo’s Rock Rally in 1988 komt hij voor het eerst echt op de voorgrond. In de jaren 90 neemt hij samen met kompaan gitarist Geoffrey Burton twee albums op onder eigen naam (met radiohits August, Baby’s in the World en Fire).
Na wat windstilte keert hij terug onder de pseudoniem Beuzak en begint een eigen recordlabel. daarop verschijnt door de jaren heen 4 platen van zijn band PJDS waarvan het laatste, Extinct Birds begin 2023 verscheen en ook deze zeer goed onthaald werd in de pers.


 

 

Meesterwerk! (OOR)

Extinct Birds bewijst dat PJDS nog altijd een van de meest onderschatte bands van het land is. (De Morgen)

(…) De Smet doet dezer dagen alles in eigen beheer, terwijl zijn muziek toch van internationaal niveau is en in een rechtvaardige wereld platenlabels elkaar zouden verdringen om zijn werk zelfs maar te mógen uitbrengen (…) Mocht PJDS een Britse of een Amerikaanse band zijn, dan zou het letterlijk superlatieven regenen. (Dirk Steenhaut)

PJDS overklast zichzelf met dit album. Wie de moeite doet om dit album écht te beluisteren, zal merken dat het een van de boeiendste platen is die de laatste jaren is verschenen (Luminous Dash)


Pieter-Jan De Smet - gitaar & stem
Jan Duthoy - toetsen
Frederik Segers - gitaar
Mirko Banovic - bas
Teun Verbruggen - drums
ANDERE CONCERTEN OP 31 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 


 

website © lepetitchevalier 2024