CITADELIC    logo facebook logo instagram logo twitter    Contact Archief ENG7 SEPTEMBER 20H

SHALAN ALHAMWY muziek

SMAK Museum Gent tentoonstellingen
Grace Ndiritu Healing The Museum
Haegue Yang Several Reenactments
Pieter Engels Fabulous Oldest Hits
Marc De Cock: Een denkbeeldig portret in kunstwerken
Uit de Collectie Matthys-Colle & S.M.A.K.
Motel Corona Relance-aankopen van de Vlaamse Gemeenschap

 

CONCERTS
+
TOEGANG MUSEUM
Etienne-Nillesen
 concert series 
Christophe Vander Eecken


Shalan Alhamwy omarmt Improvisatie in al zijn pracht en praal, met een bijzondere focus op het verkennen van verschillende aspecten van deze kunstvorm. Hij neemt de uitdaging aan om Improvisatie met een hoofdletter 'I' te benaderen, met verschillende invloeden in gedachten: Taksim, een improvisatiestijl die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en zich verdiept in de complexe modi van het Makam-systeem, jazzimprovisatie, waar de nadruk ligt op het verbinden van melodieën en onderliggende akkoordenschema's en ten slotte vrije improvisatie; waar de muzikant volledige vrijheid heeft om te experimenteren en spontaan te creëren.

Shalan Alhamwy (1982) is een veelzijdige kunstenaar met wortels in Syrië en België. Hij excelleert als violist, componist en fotograaf.

Met zijn klassieke opleiding en diverse muzikale achtergrond in Westerse, Arabische en Turkse muziek, vermengt Shalan deze stijlen moeiteloos in zijn muzikale vioolspel en composities. Hij kreeg opdrachten van wereldberoemde orkesten, waaronder het WDR Funkhausorchester Köln en Kammersymphonie Berlin, en heeft muziek geschreven voor ensembles, films en tv-programma’s.

In 2019 en 2022 werd hij uitgenodigd als expert en commentator bij de Koningin Elisabeth viool- en cello-wedstrijd.
Shalan Alhamwy: viool & fx