CITADELIC    logo facebook logo instagram logo twitter    Contact Archief ENG3 AUGUSTUS 20H

GEERT HENDRICKX muziek
HIKES muziek

SMAK Museum Gent tentoonstellingen
Grace Ndiritu Healing The Museum
Haegue Yang Several Reenactments
Pieter Engels Fabulous Oldest Hits
Marc De Cock: Een denkbeeldig portret in kunstwerken
Uit de Collectie Matthys-Colle & S.M.A.K.
Motel Corona Relance-aankopen van de Vlaamse Gemeenschap
 

CONCERTS
+
TOEGANG MUSEUM

Geert Hendrickx
 concert series Geert Hendrickx is een gitarist, componist en improvisator uit Gent. Op 11 jarige leeftijd kwam hij voor de eerste keer in contact met de gitaar, als autodidact in het rock milieu. Later verdiepte hij zich in de jazz aan het Lemmensinstituut en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen onder begeleiding van o.a. Frederik Leroux, Kurt van Herck, Ben Sluijs, Bert Joris, Peter Hertmans, Nic Thys, Frank Vaganée en Dre Pallemaerts.

Met GIZMO (2015), eerst in samenwerking met Amerikaans saxofonist Chris Cheek, later met Ben Sluijs plaatste hij zich op de Belgische Jazzkaart. In 2018 arrangeerde hij werk voor het Antwerp Jazz Orchestra o.l.v. Bert Joris met Joshua Redman als gastsolist en richtte onderwijl Yskan op, een kwartet met Sam Comerford (Thunderblender), Anneleen Boehme (LABtrio) en Simon Raman (Steiger).

In zijn soloproject onderzoekt Geert allerhande uiteenlopende klanken op elektrische, akoestische en baritongitaar. Met een breed kleurenpalet dat reikt van oorstrelende tonen tot schrapende noise, creëert hij filmische soundscapes die je verbeelding prikkelt.
Geert Hendrickx: gitaar

Hikes
 concert series Hikes is het bonte gezelschap van Maarten Van Cauwenberghe (Voetvolk), Rodrigo Fuentealba (Golden Hours, Manngold, Fifty Foot Combo, The Fuzztones) en Dag Taeldeman (BodyBodyBodyBody, Fabre, A Brand).

Hun gitaartrio ontsproot uit hun gezamelijke voorliefde voor tapemachines, Glenn Branca, No Pussyfooting, La Monte Young en Snakefinger. Alsof The Residents een ambientplaat zouden maken. Alsof godfather of ambient Brian Eno alleen gitaar zou spelen, maar dan met 3.

Naast klank, harmonie en melodie vindt jez veel vrijheid en ruimte in de muziek.
Maarten Van Cauwenberghe: gitaar
Rodrigo Fuentealba: gitaar
Dag Taeldeman: gitaar