Citadel Improv Strays Ensemble #01
        

 Citadelic festival 2023 

29 MEI - 18H                    MAIN STAGE

ensemble in residence
   Citadel Improv Strays Ensemble #01 (BE)
            toonmoment

Ensemble vzw & Citadelic bieden een residentie aan muzikanten tijdens de periode van het Citadelic Festival. De keuze is om meer ongebruikelijke, maar sterke jonge muzikale karakters te nemen en ze bij jonge improvisatoren te plaatsen.

Voor deze eerste editie geven we asiel aan  Naomi Sijmons en  Iskander Moens. Stan Maris is dan wel meer gewend om de improvisatiezee te trotseren en vervolledigt dit speciale trio.

Naomi Sijmons is natuurlijk de dochter van wijlen Fons Sijmons (Scabs), muzikale duizendpoot en peelt in verschillende bands zoals Reena Riot. Ze is tevens de stemcoach van menig zangtalent.

Talent Iskander Moens is een jonge twintiger die compositie studeert in het conservatorium van Gent bij Dirk Brossé won al op 17-jarige leeftijd Oost-Best (nu Sound-track) met Hyper en stond met César Quin in de halve finale van Humo’s Rockrally. Hij is actief op verschillende muzikale paden, klassiek, pop en jazz. Zo schreef hij bv. een werk geïnspireerd op het Lam Gods van Van Eyck voor 4 stemmen en accordeon en liet zich in het bijzonder inspireren door de figuur van Elisabeth Borluut. Dit werd dan uitgevoerd door Dionysos Now! van Tore Tom Denys en de fantastische accordeonist Philippe Thuriot.Naomi Sijmons - stem, gitaar & ...
Iskander Moens - piano, bas & ...
Stan Maris - accordeon & ...ANDERE CONCERTEN 29 MEI

 

with the marvelous support of De Vlaamse Gemeenschap and de Stad Gent


 

website © lepetitchevalier 2023