Camera con Camera
        

 Citadelic festival 2023 

27 MEI - 18H                     MAIN STAGE
Udnie Tour
   Camera con Camera (JP/US/IT)
            the New York thing

UDNIE presenteert een muziekset die oorspronkelijk werd geschreven voor een dansstuk van choreograaf Chia-Ying Kao. Vervolgens werd de muziek ontwikkeld tot een op zichzelf staande set composities die werden opgenomen en uitgevoerd in een trio-setting met Rema Hasumi en Todd Neufeld. Het trio heet Camera Con Camera en de polysemie van het woord 'camera' suggereert soundscapes die verondersteld worden goed te ademen in een kleine kamer, met opzettelijke terughoudendheid en focus op de objectiviteit van meerlagige tonen en gedistilleerde melodische statements.

Virtuoze basgitarist, improvisator en componist Giacomo Merega is al meer dan tien jaar een origineel figuur in de improvisatiescene in New York, na het voltooien van zijn studies in Berklee in Boston en aan het New England Conservatory. Giacomo's lange lijst van opmerkelijke medewerkers omvat onder andere Anthony Coleman, Steve Swallow, Kip Hanrahan, Mat Maneri, Nate Wooley en Tyshawn Sorey. Als componist en uitvoerder van muziek voor dans, in samenwerking met choreograaf Chia-Ying Kao, heeft Giacomo's werk de afgelopen jaren publiek bereikt op festivals, hogescholen en instellingen over de hele wereld. Giacomo's aankomende projecten omvatten opnames met Joe Morris en Brandon Ross.

Rema Hasumi is een pianist, improvisator en componist gevestigd in Brooklyn. Hoewel ze in haar jeugd vele jaren piano studeerde, concentreerde ze zich op klassieke training, maar Rema groeide geleidelijk aan haar interesse in improvisatiebenaderingen van muziek en verhuisde in 2002 naar de VS om haar studie improvisatie voort te zetten. Na haar afstuderen aan CCNY en studeren bij veelgeprezen pianisten als John Hicks en George Cables, werd ze geselecteerd als een van de vier finalisten bij de Women in Jazz Pianist-competitie in 2009 en gaf ze een optreden in het Kennedy Center. Haar muzikale invloeden omvatten Annette Peacock, Paul Bley, Masabumi Kikuchi, Ran Blake en Alice Coltrane.

Todd Neufeld is een gitarist, componist, producer en docent gevestigd in NYC. Todd heeft opgetreden en opgenomen met Lee Konitz, Masabumi Kikuchi, Tyshawn Sorey, Tony Malaby, Gerald Cleaver, Christian Wolff, Thomas Morgan, Josh Sinton, Jards Macale, Sergio Krakowski en nog veel meer, en trad op in de VS, Europa, Japan, Brazilië en Canada. In 2017 werd zijn debuutopname als leider "Mu'U" uitgebracht op Ruweh Records, dat hij samen met Rema Hasumi runde. Momenteel geeft Todd muziekles aan gedetineerde gemeenschappen in de gevangenis van NYC. In 2023 zal Todd het debuut opnemen van zijn duo met de Belgische drummer Samuel Ber, evenals een samenwerkingsproject met tubavirtuoos Ben Stapp.


Todd Neufeld - gitaar
Giacomo Merega - electrische bas
Hamid Drake - synths & pianoANDERE CONCERTEN 27 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent


 

website © lepetitchevalier 2023