Steven De bruyn, Roland Van Campenhout & Karen Willems

 festival   CITADELIC #14
18 AUGUSTUS . 13H

steven de bruyn, roland van campenhout & karen willems
   spontane vonken op woensdagmiddag

Mondharmonicavirtuoos Steven De bruyn (El Fish, The Rythm Junks) en gitaarlegende Roland Van Campenhout zijn soulmates. Ze pieken de affiche van woensdagmiddag en zoals Citadelic het graag heeft gooien ze er impro drumster fenomeen Karen Willems bovenop.

Steven De bruyn wordt vereenzelvigd met de mondharmonica in België, zeker nu Toots er niet meer is. Hij is ook volledig onbevangen en vrij van regels en houdt van improviseren, denk maar aan zijn passage met Rodrigo Fuentealba en Sanne van 't Hek.

Roland is een voorbeeld voor velen, de ontdekker van velen zoals Pieter Jan De Smet, Steven De Bruyn, maar ook de ideale sidekick van velen, zoals Jean Blaute, Wannes Van De Velde en Arno (Charles & Les lulus). Roland is goed thuis in blues, maar ook in reggae, country, jazz, wereldmuziek en folk. Hij is muzikaal erg nieuwsgierig wat hem een mooie partner maakt, confer zijn concert op Citadelic met Han Bennink.

Karen Willems is een eigenzinnige drumster. Als kind speelt ze trommel in de fanfare, later gaat ze academie volgen en vindt ze haar roeping als professionele muzikant. Ze drumt eerst voor heel diverse bezettingen waaronder Mauro, Jan Swerts, Zita Swoon Group, Eric Thielemans en Novastar, neemt tijd om zich te verdiepen in haar eigen muzikale wereld en gaat geen muzikale uitdagingen uit de weg (Fred Frith, Chris Corsano, ...).

Het kan dus alle kanten op... laat de intuïtie de vrije loop, en dat gaat ongetwijfeld resulteren in een broeierige instrumentale trip waarbij het pure samenspel centraal staat.
steven de bruyn . mondharmonica
roland van campenhout . gitaar & stem
karen willems . drums

 

 

andere concerten op 18.08

 

 

hedendaagse kunst op 18.08

17H30 - 22H   johanna van overmeir - ‘H I F 2108 tijdens avondconcerten’

doorlopend
installaties van bart van dijck, katinka de jonge, roeland tweelinckx, nathalie chambart

 

 

 

 

met de fantastische steun van

        

 

 

website © MNDesign 2021