HOME  - ENG

LINE UP CITADELIC@SMAK 18

location: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Ghent

 

andere concerten

woensday 17 JANUARI
20H
EYSERMANS / MALFLIET (Raphael Malfliet / Ann Eysermans)
21H15
DOUBLE THE DOUBLE BASS VII (Joëlle Léandre / Sebastian Gramss)


vrijdag 16 FEBRUARI
20H
RUDY TROUVE
21H15
VLEK (Edward Capel / Jeroen Doomernik / Hans Sparla / Jacq Palinckx / Bart van Dongen / Bert Palinckx / Pascal Vermeer)


dinsdag 6 MAART
20H
INGAR ZACH
21H15
ORIOL ROCA TRIO (Oriol Roca / Manolo Cabras / Giovanni Di Domenico)


 

 


voor reservatie (VVK) mail info@citadelic.be

 

 

 

 

dinsday 17 april 2018

20H - OUT OF THE BLUE: VAN GYSEGEM / VAN DEN BREMPT

Wanneer twee werelden elkaar ontmoeten ontstaan er talrijke mogelijkheden. Je blijft kijken om te begrijpen, te bewonderen en weg te dromen, of je wordt meegezogen om voor even deel te worden van die andere wereld. Het andere om te veranderen.

Kunstenaar Paul Van Gysegem stond aan de wieg van de experimentele free-jazz van de jaren 70. Kim Van den Brempt is als pianist een vurige verdediger van het hedendaagse repertoire. Samen stippelen ze een route uit waarbij het Amerikaanse minimalisme het vertrekpunt is van een spannend muzikaal steekspel met ruimte voor improvisatie, compositie en dialoog.

Paul Van Gysegem: contrabas
Kim Van Den Brempt: piano

21H15 - PLATFORM

Platform brengt akoestische, geïmproviseerde muziek die langzaam veranderende texturen, elastische geluidsbeelden en meditatieve drones onderzoekt. Kleine muzikale ideeën krijgen alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen en volledig te worden uitgespind. Met gebruik van de prepared piano, minimalistische percussie, uitgebreide technieken op klarinet en cello, creëert Platform abstracte en filmische geluidsfragmenten. Het geluid is soms donker en lawaaierig, soms licht en dromerig, met een enkele wenk naar een groove of melodie. Alle muziek is volledig geïmproviseerd en de stijl van de band is exclusief ontwikkeld via live uitvoeringen.

Platform is een improviserend collectief, gestart door drie jonge muzikanten uit de levendige muziekscene van Oslo, die aandacht hebben gekregen met een reeks concerten en opnames met onder andere Monkey Plot, Mette Henriette, Oker, Moddi, Karokh en Aksiom. In 2014 werd Platform vergezeld door de Franse klarinettist Xavier Charles, bekend van Dans Les Arbres en telt hij samenwerkingen met Axel Dörner, John Butcher, The Ex en nog veel meer.

Platform heeft op verschillende podia in Noorwegen, Zweden, Portugal, Spanje en Japan gespeeld en heeft twee studioalbums uitgebracht: Anthropocene (2015) op het Noorse label Vafongool en Flux Reflux (2017) op het Portugese label Clean Feed.

Xavier Charles: rieten
Jonas Cambien:
piano
Jan Martin Gismervik:
percussie
Katrine Schiøtt:
cello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

                      website: made by MNDesign 2015 (info@mi-negocio.net)