HOME  - ENG

LINE UP CITADELIC@SMAK 18

location: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Ghent

 

andere concerten

woensday 17 JANUARI
20H
EYSERMANS / MALFLIET (Raphael Malfliet / Ann Eysermans)
21H15
DOUBLE THE DOUBLE BASS VII (Joëlle Léandre / Sebastian Gramss)


vrijdag 16 FEBRUARI
20H
RUDY TROUVE
21H15
VLEK (Edward Capel / Jeroen Doomernik / Hans Sparla / Jacq Palinckx / Bart van Dongen / Bert Palinckx / Pascal Vermeer)


dinsdag 17 APRIL
20H
OUT OF THE BLUE(Paul Van Gysegem / Kim Van Den Brempt)
21H15
PLATFORM (Xavier Charles / Jonas Cambien: piano / Jan Martin Gismervik / Katrine Schiøtt)


 

 


voor reservatie (VVK) mail info@citadelic.be

 

 

 

 

dinsdag 6 MAART

20H - INGAR ZACH

Ingar Zach, geboren in Oslo, 29 juni 1971, is een van de toonaangevende percussionisten / improvisatoren uit Noorwegen. Hij staat bekend om het brede scala aan geluiden die hij uit zijn drumstel haalt. Hij gebruikt zijn percussie op een zeer dynamische maar toch energieke manier.

We kennen hem van de spannende ensembles Huntsville en Dans Les Arbres en de samenwerking met Linus.


Ingar Zach: percussie

21H15 - ORIOL ROCA TRIO

De percussionist uit Barcelona, ​​Oriol Roca, speelt met enkele van de beste improvisatoren en componisten van de creatieve muziek in Catalonië, en werkte al samen met figuren als de Italiaan Paolo Angeli en de Noor Jan Bang. Voor de eerste keer schrijft Roca nu muziek voor zijn eigen band. Hij wordt vergezeld door twee oude kameraden, de pianist Giovanni di Domenico en de contrabassist Manolo Cabras; twee Italiaanse muzikanten uit Brussel.

De natuurlijke communicatie tussen hen, opgebouwd door vijftien jaar samen te spelen, is het perfecte canvas voor Roca's muziek, die subtiliteit en een sterke muzikale persoonlijkheid vereist. De pianist Giovanni Di Domenico (Nate Wooley, Arve Henriksen, Jim O'Rourke) en contrabassist Manolo Cabras (Charles Gayle, Erik Vermeulen, Enrico Rava) zijn twee van de meer persoonlijke stemmen in de Europese jazz- en improvisatiescene. Samen vormen ze een trio gebouwd op medeplichtigheid, risico en vriendschap.

Oriol Roca debuteert als leider en componist met een opname ('Mar' - el NEGOCITO Records) van hoge emotionele intensiteit, soms sereen en een andere keer vulkanisch, waarbij het noorden altijd de melodie is.

I've been poking around drummer Oriol Roca's music for a couple years now, and he always finds a way to gain interest Dave Summer, Bird is the Worm (USA)

Oriol Roca rebondit d'une rythmique à l'autre, colore plus qu'il ne percute, dessine des mouvements d'air plus qu'il ne structure Diane Gastellu, Citizenjazz (FR)

Giovanni Di Domenico: piano
Manolo Cabras:
contrabas
Oriol Roca:
drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

                      website: made by MNDesign 2015 (info@mi-negocio.net)