HOME  - ENG

LINE UP CITADELIC@SMAK 18

plaats: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Ghent

 

andere concerten

vrijdag 16 FEBRUARI
20H
RUDY TROUVE
21H15
VLEK (Edward Capel / Jeroen Doomernik / Hans Sparla / Jacq Palinckx / Bart van Dongen / Bert Palinckx / Pascal Vermeer)


dinsdag 6 MAART
20H
INGAR ZACH
21H15
ORIOL ROCA TRIO (Oriol Roca / Manolo Cabras / Giovanni Di Domenico)


dinsdag 17 APRIL
20H
OUT OF THE BLUE (Paul Van Gysegem / Kim Van Den Brempt)
21H15
PLATFORM (Xavier Charles / Jonas Cambien: piano / Jan Martin Gismervik / Katrine Schiøtt)


 

 


voor reservatie (VVK) mail info@citadelic.be

 

 

 

 

woensdag 17 JANUARI

20H - EYSERMANS / MALFLIET

In het duo van Ann Eysermans en Raphael Malfliet worden twee instrumenten, de viola da gamba en de basgitaar, met een zekere connotatie en weinig combinatorische ervaring tegenover elkaar gezet. Ze maken hierbij gebruik van minder gebruikelijke speeltechnieken en klanken en stellen hierdoor de traditionele muzikale parameters zoals vorm, sound, en toonhoogte in een geïmproviseerde setting in vraag. Voorts proberen beide spelers hun psychologische staat tijdens deze communicatie te onderzoeken en bepaalde gedragspatronen te doorbreken.

Ann Eysermans (Antwerpen, 1980) studeerde aan het conservatorium te Brussel, waar zij de masterdiploma's "Muziekschriftuur" (harmonie, contrapunt, fuga en compositie) in 2004 en "Jazz" (contrabas) in 2007 behaalde. Zij speelt contrabas en harp bij verschillende groepen zoals Fenna, Fnussjen en R naakt I. Voor het orgelduo '64-FEET' schreef zij verschillende composities. Zij is tevens verbonden aan het ensemble voor hedendaagse en experimentele muziek "ChampdAction", als performer (op contrabas en harp) en als componiste. Van 2010 tot en met 2014 werkte zij aan een intermediaal (audiovisueel) doctoraatsonderzoek (FWO, VUB, KCB, ChampdAction): "P - TRAINS (Astrin Phosphora)". Op 27 november 2014 legde zij haar 'doctoraat in de kunsten' (cum laude) af aan de Vrije Universiteit Brussel, faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

Raphael Malfliet is een experimentele elektrische bassist en componist gevestigd in Antwerpen, België. Hij verkreeg zijn Master diploma in jazz basgitaar en improvisatie bij Nicolas Thys aan het Conservatorium van Antwerpen. Na zijn afstuderen in 2014 vertrok hij voor enkele maanden naar New York om zich te laten inspireren door de stad en haar muzikanten. Zijn ervaringen daar maakte hem nieuwsgierig naar Hedendaagse klassieke muziek en compositie. Zoekend naar hoe hij deze interesse kon koppelen aan improvisatie en performance, begon hij andere speeltechnieken te ontwikkelen op de basgitaar, o.a. door het gebruik van de boog en andere 'prepared techniques'.  In New York vormde Raphael een trio met gitarist Todd Neufeld (Masabumi Kikuchi, Tyshawn Sorey,..) en drummer/percussionist Carlo Costa. Samen namen ze Raphael's eerste album 'Noumenon' op, dat in 2016 werd uitgebracht op Ruweh Records en waarbij concerten volgden in België, Japan en New York. De plaat werd door El Intruso, All About Jazz en Hiroyuko Masuka verkozen tot 'Best Debut Album of 2016'. Begin 2017 keerde Raphael terug naar New York om zich verder te ontwikkelen en onderzoek te doen naar 'indeterminacy' in compositie.

Raphael Malfliet: elektrische bass
Ann Eysermans: viola de gamba

21H15 - DOUBLE THE DOUBLE BASS VII

Joëlle Léandre (FR), één van de krachtigste stemmen uit de internationale hedendaagse en improvisatiescène op tournee met de uitzonderlijke bassist van Keulen en ECHO-bas-winnaar Sebastian Gramss.

DOUBLE THE DOUBLE BASS ... Het formaat van de concerten is eenvoudig en reeds bewezen: pure contrabas - solo's en duo's in spontane opeenvolging. Het begon allemaal in 2008, toen Gramss een duo samenwerking begon met de legendarische basmaster Stefano Scodanibbio. Recente partners op tournee waren Barre Phillips (VS) en Tetsu Saitoh (JAP) in 2013; Mark Dresser (VS) en Tetsu Saitoh (JAP) in 2014, Barry Guy (GB) in 2015 en William Parker (VS) in 2016.


Joëlle Léandre:
contrabas
Sebastian Gramss:
contrabas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

                      website: made by MNDesign 2015 (info@mi-negocio.net)